Airsoft

Airsoft is een schietsport waarbij gebruik wordt gemaakt van apparaten (luchtdrukwapens) die kleine biologisch afbreekbare balletjes, zogenaamde BB's, afschieten. De sport is het best te omschrijven als paintball waarbij gebruik wordt gemaakt van realistisch wapentuig (vaak 1 op 1 replica's). Airsoft kent een rijke historie die teruggaat tot 1970. In de jaren '90 is de sport vanuit Amerika overgewaaid naar Europa en inmiddels is airsoft sinds januari 2013 ook mogelijk in Nederland. Nederland is daarmee een van de laatste Europese landen die de sport legaliseert.

Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV)

Airsoft beoefenen in Nederland is alleen toegestaan indien je als speler lid bent van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV). De NABV is de enige, landelijke, door de minister erkende bond die de airsoftsport reguleert en de belangen van sporters behartigt. Lidmaatschap geeft de bevoegdheid tot het kopen van eigen replica's en het uitoefenen van de airsoftsport in Nederland (en andere landen).

Om lid te worden van de NABV dien je een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te vragen en in te sturen. Na goedkeuring ontvang je een lidmaatschapspas van de bond en kun je aan de slag. Check voor alle voorwaarden en regelgeving de NABV website.

Dutch Warriors en airsoft

Binnen Dutch Warriors zijn er diverse leden welke lid zijn van de NABV en regelmatig airsoft spelen. Met enige regelmaat sluiten wij aan bij bestaande evenementen of organiseren we voor onszelf een privéevent. Hier kun je als 'Newbie' kennis maken met de airsoftsport zonder lid te worden van de NABV. In deze gevallen kun je tot 2x meespelen als introducé om zo te bepalen of je lid wil worden van de NABV.