Onze kleding & camouflage

Ghillie suits, korte onderbroeken met lange mouwen, camouflage
Alles over kleding en gear is hier te vinden. Waar kun je het kopen en meer
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Finny
Beheerder
Beheerder
Berichten: 2810
Lid geworden op: 23 december 2010, 9:49

Onze kleding & camouflage

Bericht door Finny » 08 maart 2016, 15:22

Afbeelding

Veel leden van onze airsoft divisie spelen in dezelfde kleding en dezelfde camouflage. Natuurlijk zijn er ook leden die daar van afwijken of een eigen invulling geven. De kleding draag je tenslotte ieder evenement en moet wel goed zitten. Er wordt veelal gespeeld met twee verschillende set-ups. Een voor binnen en een voor buiten.
  • Binnen: ATAC LE
  • Buiten: ATAC FG
Binnen

Binnen zijn veelal de ruimtes klein en is het doorgaans warmer omdat je geen invloeden hebt van buitenaf (bijvoorbeeld wind/regen). Daarom is het aan te raden voor binnen een lichte, niet te warme set-up te hebben. De meeste zijn inmiddels overgestapt van een tactical vest naar een battle belt, waarbij je de uitrusting draagt met een riem rondom je middel. Op die manier heb je meer bewegingsvrijheid en ben je dus beter af in kleine ruimtes.

Afbeelding

Camouflage: ATAC LE
Kledingset / Tactical Vest

ATAC LE is een camouflage gebaseerd op zwart. Binnen heb je weinig natuurlijke kleuren en is het licht vaak kunstmatig of gering. Hierdoor valt een op zwart gebaseerde camouflage veel minder op. ATAC LE is naast zwart ook voorzien van verschillende kleuren grijs waardoor je nog minder opvalt in de omgeving.

De kleding wordt hier gecombineerd met uitrusting die ook geheel of gedeeltelijk in het zwart is, denk bijvoorbeeld aan handschoenen, tactical vest, helm enzovoort.
  • Tip: je kunt veel geld besparen op de aankoop van een tactical vest. Voordat je deze aanschaft probeer eerst eens een dagje binnen te spelen. Veel leden kiezen er namelijk voor, gezien de warmte, binnen niet te spelen met een tactical vest. In deze gevallen kun je het geld beter besteden aan tactical vest met een camouflage geschikt voor buiten (zie hieronder).

Buiten

Buiten wordt er veelal gespeeld met een camouflage die gebaseerd is op woodland. Omdat je buiten vaak natuurlijke kleuren hebt veelal gebaseerd op groen en bruin, valt een zwarte camouflage hier erg op. Het beste is om je kleding en uitrusting aan te passen aan de plaatselijke omgeving, maar dat is in veel gevallen erg prijzig en niet haalbaar (vegetatie en kleuren wisselen gedurende het seizoen). Baseer je kleding daarom op (neutraal)groen. Dit is de meest voorkomende kleur op de buitenvelden.

Afbeelding

Camouflage: ATAC FG (gebaseerd op woodland)
Jacket, Shirt, Broek / Tactical Vest

Omdat buiten veelal de afstanden veel groter zijn dan binnen, is een tactical vest hier wel aan te raden. Op die manier kun je voldoende uitrusting meenemen om gedurende het spel te kunnen blijven spelen. Je zal niet de eerste zijn die zijn ammo aan het andere kant van het veld heeft leeg geschoten en vervolgens terug moet naar de spawn om te herladen (kut, zat net op een goed plekje!).

Sommige tactical vesten (zo ook die hierboven genoemd is) beschikken achterop over een hydratatie carrier. Je kunt hier water in doen zodat je gedurende het spel kunt blijven drinken. Ook hiervoor hoef je dan niet terug naar je spawn (alles voor de win FTW).

Spreekt voor zich dat de kleur van de uitrusting buiten ook veelal gebaseerd is op groen of op de ATAC FG-kleuren.
  • Algemene tip: als je net begint met airsoften raden we je aan de eerste paar keer gewoon met een spijker- of werkbroek te spelen en een zwart of groen t-shirt. Op deze manier kun je eerst ervaren of airsoft iets voor je is voordat je geld gaat investeren in (camouflage)kleding.
> Show je gear Topic
> Prima kleding en goede prijzen: TAG Shop

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 63 gasten